Zombie planer

Hej, alla har vi någon gång sett en zombie film och funderat, vad skulle jag gjort om det blev en zombie invasion på riktigt? Jag har själv funderat länge just på detta och jag skulle gjort följande:

Först upptäckts faran, och redan här börjar planen. I de flesta filmer (om inte alla) så bestämmer sig huvudpersonerna för att barrikera sig i sitt hus eller där de är och där vänta ett par dagar innan de ger sig av till ett nytt ställe. FEL FEL FEL!
Man måste OMGÅENDE lämna området och söka efter en säker plats medan zombie infektionen ännu är något kontrollbar, låt den inte slå ut helt! Då går det som i filmerna.
Så snabbt, in i bilen och ut till närmaste outdoor affär (för oss i göteborg är Terräng ett bra val). Där är det dags att plocka på sig alla slags överlevnads pryla, först och främst skyddsdräkten (Terrang.se -> webshop -> highgear), då nyckeln till att hålla zombie infektion borta är skydd mot bett samt ansiktsskydd mot blod osv. Andra saker kan vara, diverse lampor/stormkök/rep/batonger/knivar etc etc.
Sedan med bilen så fullpackad som möjligt är det bara ett stenkast till Överskottbolaget, slå sig in genom glasdörrarna är synnerlign enkelt. Överskottsbolaget är ett mycket bra ställe när det gäller burkmat så dit sätter man sedan av för att fylla bilen med konserver (var nogrann när du nu väljer, bäst före datum ska ha FLERA år kvar och tänk på att ta varierad kost, inte för smakens skull utan för att alla vitaminer måste tillgodoses om du vill överleva).
Sedan till den riktiga flyktplanen. Skaffa en båt. Att stanna på fastlandet håller inte i längden. För eller senare kommer zombiesarna komma till ditt gömställe, som dessutom brukar vara i en mycket röresle snål omgivning vilket kan leda till benskörhet osv.
I alla fall, ju större båt desto bättre (försök gärna komma med ett oljefartyg eller dylik om du hittar någon som kan behärska ett sådant, dock kan just bristen på oljefartyg i göteborg vara ett problem). Älvsnabben är annars ett bra alternatviv då den både är lätt att styra och relativt lätt att få tag i, ute är det ju panik så ingen tänker på bevakning!
När du sedan är på båten med all utrustning och mat är det dags för den långsiktiga planen, överleva. Hur? Ja det kan faktiskt skilja sig lite beroende på vilken typ zombie man pratar om. I vissa filmer springer de, i andra går de, i vissa kan de till och med gå på botten av havet. Så om vi pratar om de som inte kan gå på botten av havet är valet enkelt, åk till en större ö, Gotland eller liknande där självförsörjande inte är en omöjlighet. Dock bör det läggas i åtanke att desto större ställe, desto mer människor. Och desto mer människor desto större blir chansen för att någon ska ta något snesteg och få på sig smittan iallafall (ex: Någon åker tillbaka till sin gård på fastlandet över en dag för att hämta saker och blir smittad, för att sedan föra smittan till gotland).
Om däremot zombiesarna kan gå på botten blir det genast lite svårare. Nu måste man hitta en tillflyktsort där man inte kan nås, en sådan kan antingen vara Arktis/Antarktis då även fast landmassa ligger under så sträcker sig isen så långt ut att det blir omöjligt att vada iland. Problemet ligger i det fallet på att man inte kan bli självförsörjande och förr eller senare måste man återvända till det infekterade fastlandet.
Ett något mer riskabelt fast dock mer hållbart är att åka till en välmående ögrupp, LÅNGT ut i havet med en relativt stor grupp människor. Där kan man stabilisera tillståndet och blir självförsörjande, och angående vadande zombies så får man helt enkelt vakta stränderna dygnet runt (utfört av en vaktstyrka som jobbar skift), för med tanke på att det är så långt ut kanske bara en eller annan zombie vadar upp per år, och det är en uppgift vakterna lätt ska klara av. Flera zombies som vadar kommer ju aldrig hitta den lilla nålen i världshaven och många kommer bli mat till diverse djur som lever under vattnet och har smak för ruttet kött, dessutom lär ju undervattenströmmar göra sin del och lösa upp många av zombierna i tomma intet (då de oftast är ganska ostabilt ihop byggda).

Där har ni min plan!

- LuK

Kommentarer
Postat av: frida

funkar! :D

2008-04-20 @ 13:12:54
URL: http://fritjofochjoran.webblogg.se
Postat av: cicci

aa den låter bra. Fast jag hade nog åkt upp i rymden istället ifall det hade funnits en sån bas som man kunde leva på några år. fast ifall det inte fanns det så hade jag hängt på din plan

2008-04-20 @ 17:05:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0