Maiden!

HEj!

Var på inga mindre än IRON MAIDEN i lördags! Oh herregud vilken konsert....tappade nästan andan sist i skandinavium men detta var strået vassare då de bara spelade klassiker. Känslan när låtar som Fear Of the Dark eller Rime of the Ancient mariner satte igång var obeskrivlig, stog tex under mellanspelet på Rime of the ancient mariner med händerna på huvudet och knappt fattade hur bra det var, konserten gav verkligen ALLT man hoppats på. Låtarna var utförda till en suberb perfektion och mellansnacket var gudomligt och jag fann mig stå leende åt Bruces tal ett flertal gånger.
Jag var där vid insläpp runt 17.00 och vet inte precis när det hela slutade, var för uppspelt för att tänka på klockan men den kanske var 23.30-00.00? Det var aningen segt att stå i hettan och ännu något segare när förbandet spelade då det absolut inte var något att hänga i julgranen, men sedan när Maiden satte igång då JÄKLAR. Konserten, klockren, rätt igenom. Silka mästare med instrument och lyrics, samt vilken mästerligt gjord scenkollektion. En UNDERBAR kväll som slutade med att jag André Niklas satt och tog ett glas på Bishop's Arms, ett bra slut på en fantastisk dag/kväll. Och igår Söndag var det som om jag svävade på moln hela dagen igenom, huj vad jag längtar till nästa gång de kommer till Sverige!

Jag och min vän Jonas - varmt var det indeedScenen under "Rime of the Ancient Mariner"

Jo föresten...vet ni vem vi hittade - supandes - på bishop? Nej inte Robin...utan...sniffi!Som tidigare nämnt var så skulle jag kanske slänga upp en vidd på tuben! och det gjorde jag med: Enjoy början på number of the beast...sen tog minnet slut haha:P

Filmade lite också...får se om jag slänger upp nån på tuben, tills dess SKeppOhoy - hAimdal - UP THE IRONS!

Reeeeeeeg

Ja, här har det pumpats inlägg av lewkie, gött.
Men nu är det min tur, jag har ju nämligen varit på en liten trip som jag kan skriva om.
Eller ja, orkar väl inte skriva särskilt mycket, dönar lite bilder istället.
Har ju nämligen varit på semester med två kompisar i Riga. Där vi bland annat har kollat på Metallica!! ( vem fick ett plektrum!?)

On the road till sthlm
äckelpäckel


Var för segt att ladda upp pics, ni får nöja er med dessa, å den kortfattade texten,
Kan berätta den irl iställe'!

Puss å kram /Nikki

Mode

Hej! Dags att mode-blogga och tjäna pengar.
Som alla vet är det mode att ha slitna kläder eller väldigt oanständiga kläder, det gillas ej av mig lika mycket som de kläder jag förespråkar (såklar). Så jag har nu hittat den perfekta sidan för de fräckate kläderna jag någonsin sett. Och idag ska vi lämna uniforms-tänket och istället ge oss av på en lite ännu mer stilren och stilig bana, nämligen Tweed.

.

En strålande utsmyckning för alla typer av evangemang. Professor? Jägare? Författare? Lärare? Eller bara tuff? Kollektionen för dig.
Ska trots att inte jag kommer använda detta även ge förslag till våra kvinnliga läsare:


Och en vit blus eller dylikt, jag hade minsann fallit dirr.


Dessa skönheter kan hittas på blandannat:
http://www.tweed-jacket.com/

/ hAimdal

Aftonblaskan

Nu väntar vi på ett Niklas inlägg! När han nu kommer hem... onsdag? Men så länge får vi stå ut med mina inlägg:D

Aftonbladet! Ja härlig typer. En artikel på en halv a4 och trots det finns det TVÅ st datum på när isen försvinner på nordpolen. Först påstås det att det redan är i sommar mer citat

"– Vi tror att Nordpolen kommer att vara isfri redan nu i sommar. Det blir i så fall första gången i historien, säger David Barber, vid University of Manitoba, till National Geographic."

Och sedan får vi fina meningen

"Moderna klimatmodeller förutspår att Arktis kommer att uppleva sin första sommar utan is någongång mellan år 2013 och 2030."

..så antingen vet de inte skillnaden mellan Arktis och Antarktis eller så var den en praktikant som var framme?

http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article2737706.ab

Angående issmältningen! Trots att det kommer föra med sig stora bekymmer med vattennivån så kan iallfall inte jag hålla mig borta från spänningen av vad Arktis-landmassa har gömt under all is? Kommer bli något för världens paleontologer att sätta tänderna i=) En uppsjö med nya raser kommer säkerligen hittas och ännu en pusselbit säts på plats i vårat pussel över Tellus historia!
(Tyvärr innebär issmältningen också att tomten kommer få flytta ^^, vad sägs om ett billigt hus på sydpolen?)Hi Peary!
-hAimdal

HEJ

Sådär ja, nu är det dags för ledighetsgröten igen! Och i morse vaknade jag såklart sjuk!=) ...Tjock i halsen och allmänt trött (mer än vanligt..kanske) men även huvudvärk. Passar alltid på så bra när man blir ledig men jaja...ööööverlever ju eftersom man inte lämnar dörren så ofta då ingen är hemma? Oo, kom hem?
Sitter och planerar vad jag ska göra med den söta summan pengar jag knäckte till mig, ny airsoft kanske? Eller nytt grafikkort till datorn? Eller det roliga alternativet spara... får minsann se hur det blir!

Haft min broder på besök hela helgen och silken helg det har blivit, upplever The Good ol' days när han sover här, mycket trevligt trevligt. Sitter och pratar, spelar dator och jämför våra fina kläder (vi har precis samma klädsmak och finare finns ej). En fin synthutstyrsel går alltid hem!

- Dr hAim

JobbKlobb

"Greetings brother Paladin" -(gissa spelat och vinn 5kr)
Uppdatering på G igen! Kort sådan men ändå. Har funnit att det är lättare att uppdatera bloggar då man verkligen gör något om dagarna:D.
Jobbet har idag och igår rullat på som vanligt men som vanligt betyder mestadels rätt underhållande faktistk. Kommer folk med dumma frågor (som t.o.m jag uppfattar som dumma trots att jag inte fiskar) och rövarhistorierna regnar dagarna igenom (<3). Det kanske ligger i en fiskares blod att berätta historier? Om de är sanna eller ej kanske man aldrig får veta men jag tror dock på varenda än=). Som jag tidigare nämnde så jobbar en mycket trevlig historieberättare på jobbet och igår när det var kund-torka så kom den ena bra historian efter den andra! Bara att njuta och suga in allt i hjärnan. Igår handlade historien om att han hade blivit av med körkortet till en provocerande polisman när han lyssnade på Sultans of Swing - klassiker som den spelas på radion vi lyssnar på hela dagarna, partille 88an.

Andra trevligheter (och en otrevlighet) var att jag till min glädje fick kommentaren "vi är inte lika brittiska som du!" kastad på mig, vilket jag gladde mig över för man försöker ju minsann! Hade heller icke nämnt något om det så det var som taget ur luften. Senare har jag fått lära mig ett par glåpord samt lite dansk-grossist-filosofi, tex frasen "DEI KOSTAR PAENGER AT TJAENE PAENGAR".
Sen på vägen hem såg jag en fullgumma som gjorde sina behov (båda två enligt ett sittandes jämte mig tjejgäng på spårvagnen), det var kanske inte så trevligt att se men det hela blev ändå så burleskt att jag inte kunde hålla in mitt leende, gänggänget sitter och skriker "DET KOM BAJS MED" medan fullgumman sitter mitt på Olskroketorget och tittar obekymmrat på spårvagnen...stackare kan man ju med tänka och det gjorde jag, att folk ska behöva vara hemlösa i det förlovade landet får en att snyfta med hjärtat ibland! (naw).

- hAim -

Hmm en bild då... nu ska vi se, JA ! en gammal klassiker! Måste erkänna att skolan förr i tiden inte var varken tabubelagt eller censurerad på något sätt! ..och det GILLAR vi starkt inte sant?! :DPiz

Hejhej!

Det som mest rinner i huvudet nu är faktistk hur det ska bli med högskolan, blev tyvärr reserv på den utbildning jag verkligen ville gå i. Så nu funderar jag på hur jag ska göra, alternativ är, gå samma utbildning fast i Uppsala, vilket betyder att jag måste flytta och bo där de närmaste 4 åren... annars hade jag tänkt arbeta, men kruxet i att arbeta är att tänk om jag varken kommer in på Göteborgsuniversitet (prio) eller uppsala till nästa gallring? Då ligger jag verkligen risigt till. Så funderar på om det trots allt ine är värt att dra till Uppsala... ja tänker inte på mycket annat om dagarna tyvärr=) ...tja det var väl en lögn, tänker på allt möjligt varje dag, fast inte lika frekvent som innan högskolan kom in i bilden, nu blere bättre!

Annars så upplever jag många pärlor i butiken där jag jobbar då jag får höra rövarhistorier av min kollega varje dag, en herre när pensionen. Har alltid älskat lyssna på historier och he's quite a story teller. Pratar om The good old days och så kör vi partille radion med gamla klassiker hela dagarna!
En annan pärla var idag då jag skulle beställa pizza... kruxet var att jag och pizzabagaren inte förstod varandras svenska då jag ringde. Uttrycket "äta på plats" hade han visst ingen aning om vad det betydde... och jag hade ingen aning om vad "KSCHVARTH" betyder (efter lite extra frågor och en tillilskande pizzabagare kom jag fram till at "KSCHVARTH" betyder Kvart!.. om han någonsin lärde sig vad äta på plats betyder vet jag dock ej...men god pizza var det iallafall!)

Inte hört av några dragisar på länge... (dvs kärra kompisar eller SP3Giter).. men v.29 är väl en av de största semesterveckorna kan man trösta sig med och ni kommer tillbaka till er gamle gädda.


- hAim

Här är ytterligare en vacker bild, stället på bilden är slående likt vårt sommarställe i Skåne... a place for inner peace indeed.

Tryggve

hi hi hi there!

Nu har jag börjat jobba minsann, ska inte klaga då det endast gället 2 veckor och det klarar till och med ... nån. Så inget öppet klagande (jag väver in det i texten istället, smidigt, mycket smidigt)

Det var inte så illa som jag tänkt inte, efter ..ja en hög veckors slack så var det faktiskt gött att gå upp okristligt tidigt och se glada morgonsoffan återigen! Känslan av att ha nånstanns att gå eller ha nåt riktigt att göra är faktiskt inte så dum, iallafall inte efter så lång ledighet. När man väl är där räknar man väl iförsig bara minuter och tycker matrasten är dagens höjdpunkt, då rensar man huvudet lite på alla frågor och siffror som tryckts in i huvudet under första halvan av dagen. Som jag just skriver till niklas på msn så tycker jag själv att (trots att det är roligare) så är ett socialt jobb mycket mer uttröttande än ett fysiskt - rent fysiskt. Att vara vänlig och göra ALLT för att ge kunderna ett så tillfredsställt svar som möjligt är verkligen krävande. Men som sagt, roligare (enligt mina smått begränsade upplevelser) så är det roligare.
Sen kommer det skönaste på hela långa dagen, stängningsdags, man släpper (sig haha, nej inte kul.) allt ansvar och slappnar av till lite tysksynth på vägen hem, härligare blir det inte, jämför man en slappdags glädje vid kl 1800 (då jag slutar jobbet) med en jobbdags till samma tid så är det EnOrM (kasta om de stora bokstäverna och få ett hemligt ord) skillnad indeed. Så får man ju pengar för det med (A).

Så jobb i dessa mängder är minsann sunt för själen...MÅ hända att man ändrar uppfattning efter 300 dagar (eller 2 dagar om man jobbar som gurkpressare. Gurkpressare är för de som inte vet de ett jobb man har då man pressar skårorna i smörgåsgurka med gaffel).

/hAAAAimdal

avslutningsvis en vacker bild på Mars måne! Se och häpna över skönhet bortom svenska ordboken.

Aliiiiiiive 'n' kickin'!!!

Så ja nu är bloggen up an running igen, (för vi ska väl inte slacka med uppdaterandet längre luk?).

Var ett tag sen jag skrev här sist...efter studenten typ å det var ett tag sen...och jag läste igenom inlägget och alla kommentarer, dumt gjort...fick typ den där jobbiga känslan av att vilja lipa. Få ut den satans klumpen som ändå funnits kvar sen vi slutade..Den har typ legat undangömd men nu kom den fram igen, satte sig på sin gamla plats i halsen.
Fast jag tror den trivs där för den vill ju inte gråtas upp.

Jaa, vad har hänt sen senast, känns som det är mycket men kommer inte på nåt. Aja jag har nyligen fyllt år, fan 19 bast, känns gammalt på nåt sätt..hmm.. min medelålderskris kommer nog att komma ganska tidigt. Och så har jag äntligen meckat mitt jäla fucking körkort! Det var fan en lättnad. Jag ska då alltid skjuta upp allt, nu har det hängt över mig i ett år typ, i onödan, hade man lagt manken till hade man kunant fixat det ganska lätt. men iaf nu har jag bockat av två saker från min lista,
[ X ] Student
[ X] Körkort
[ / ] Australien ,  ja resan är nästan bokad, ska göras denna vecka, planeringen har börjat lite smått.
[   ] En annan sak

Så det känns ganska bra, man blir mycket gladare när man inte har en massa "måsten" att göra. Jag hatar måsten, vill bara chilla och göra sånt som faller mig in. Ta saker i min egen takt och på mina egna vilkor typ. Kan inte riktigt förklara det, men på nåt sätt hänger det ihop med att jag inte går ihop med matte. Asså jag är en sån där typ som tänker med vänstra (?) hjärnhalvan.'

Nog om det, SP3g hade ju klassfest hemma hos mig i lördags, det var kul tycker jag. Men man saknar  alla när det är slut.  Jag hatar när saker  tar slut.  Som  cissi skrev om mig  i den där svenska saken.  Lite barnsligt kanske...men äh  jag är  väl  ganska barnslig :-)

Ja, vad ska jag skriva egentligen.. var bara rastlös egentligen så tänkte att ajg kunde dra ner ett par rader här.
Jag sliter fortfarande i korvfabriken, sjätte veckan in, jag trivs inte direkt men det är väl en viss förbättring, men jag vill ändå bara att jag ska hitta en skatt eller nåt så jag kan sluta där, men lär ju inte hända å degen måste in så....
Jag har anställning till sista augusti, men fifan egentligen pallar jag inte...men...måste...och lär göra det också...inte den som bara ger upp sådär...även om det är vad jag egentligen vill ibland, eller nåt... (har inget flow i mitt skrivande idag känner jag, och för mycket outvecklade tankar :-) ) Helst av allt skulle jag bara vilja hitta på saker med en massa människor och njuta av sommaren. Får väl göra't på kvällar å¨helger, så du som läser detta får hitta på en massa saker med mig så att jag har nåt att se fram emot när jag går å knegar bland korvarna!

Äh fan lika bra att sluta skriva nu, återkommer med en mer sammanhängade text nån dag :-)

Puss å kram

Nikki

greets

Hej hej, tänkte bara lägga upp en stämningshöjare eller bara en bra låt för dem som inte kräver stämningshöjare!..hursomhelst, BRA är den!B-l-o-s-s-a jag heter lukas

RSS 2.0