Najs/N.A.O

Obama
Ett inlägg till er icke politik intressearde Obama fans. Såg själv direktsändningen då han svors in som president, och tänkte och hoppades med tårfyllda tankar (vad är det för uttryck?) att vi kommer få se en ljusare framtid! (Även tårögd över att det åtminstone finns ett land där patriot ses som något ädelt).
Men men, Obama hysteri i Sverig?
Okej, han är svart, och därför kommer antagligen de svarta få det steget bättre i USA, en utveckling framåt rent rasinriktat. Men vad kan man mer om Obama? Vad är han för, bara bra saker, eller kanske dåliga också?
Obama verkar ha fått en roll som världens frälsare bara för att han är svart. I tidningarna skrev det om McCains tal och hans åsikter. Om Obama däremot skrev man att han kunde bli Amerikas första svarta president.
Ska bolla lite för och mot-argument här:

1. Obama vill successivt dra tillbaka trupperna ifrån Irak. Kriget i irak har hittills kostat USA över 3000 miljarder dollar.

Kommentar: Han vill dra tillbaka trupperna från Irak det är sant. Men nämns det att han vill utöka antalet trupper i Afghanistan? Och att han inte säger nej till ett intåg i Iran och/eller Pakistan. Det betyder alltså att han inte i grunden lär vara emot att starta krig mot terrorismen (bra eller dåligt är en annan fråga), men han är iallfall inte fredsälskarens furste för att han drar hem trupperna från Irak.

2. Han kommer att avsluta regeringens sanktionering av tortyr.

Kommentar: Tortyr är enligt mig en otrevlig historia och man tänker direkt att det alltid ska vara förbjudet, men en liten fråga kan vara vem som får betala priset för att en terrorist inte ska torteras till bekännelse: Hundratals civilia amerikaner eller en terrorist.

3. Han kommer att skriva under klimatavtal och göra mycket mer för miljön än republikanerna.

Kommentar: Personligen har jag blivit mer kritisk till hela miljöhysterin (hade varit ännu mer kritisk om jag inte sett alla sanktioner som miljöräddare i skog och mark mer än med tanke på växthuseffekten). Inte minst som arkeologistudent har min lärare uttryckt sin skepsis över att det uteslutande MÅSTE bero på avgaser. Det är långt ifrån alla vetenskapsmän som heller de ställer sig på miljöhystrins sida. Dock känner jag personligen att det inte är värt att chansa och i vilket läge som helst får vi en renare vardag (men som sagt, lita aldrig blint på en sidas media).

4. Han kommer att stärka kvinnors rätt till abort, och fokusera sexualundervisningen i skolan på säker sex och preventivmedel, istället för det misslyckade/värdelösa "abstinence"-programmet (som även predikas utan framgång av USA i Afrika).

Kommentar: Här har vi en rätt hemsk punkt, jag själv som är värdekonservativ så tycker jag själv att abortlagstiftningen skall skärpas och inte försvagas, tycker hela abort-karusellen har gått förlångt. Det är levande varelser det handlar om när man gör en abort, som att gipsa ett brutett ben eller fettsuga sig. Abort bör i min mening enbart vara tillåtet när kvinnan har blivit våldtagen eller när kvinnans hälsa är i fara.
Obama röstade för ett förslag om "Partial Abortion". Det betyder att man får göra abort när barnet har "tagit form" i magen, dvs ser ut som en bebis. Illusterande Youtubevidoe under, själv tycker jag det här är i klass med mord.


5. Öka globaliserings takten.

Kommentar: Jag själv är mycket kritisk till fenomenet globalisering som enbart kväver länders bestämmande rätt samt förstör unika kulturer jorden runt.

6. Starkare vapenkontroll.

Kommentar: Änteligen huh? =) Tyvärr tror jag att så mycket vapen redan finns i omlopp så det kommer vara hederliga vapenägare som kommer märka förbudet kraftigast, kriminella fanskap kommer nog lyckas få sina händer på diverse vapen iallafall.

Sist men inte minst (utan att låta för negativ), han ska mer eller mindre rädda världen, jag är inte ensam om att hoppas, dock mer ensam i skeptisen för att han kommer lyckas ;)


Vater Frost

Inlägg igen! (NÄHE?!)

Ser fram emot en viss Häzt Fäzt på Lördag... trots att jag mer eller mindre förkastar partaj i sin grund så är det alltid roligt att träffa vänner. Vänner ja, en stor del bortfarande vänner, illa.
Det kommer vara, nu ska vi se, 6 nära (nära FÖR MIG iallafall ;')) vänner som man icke får se på många långa månader. Det är Frau Resenslust som flugit i dem flesta, själv är jag av inte allt för strong ekonomi inte särskillt sugen på att fara bort i flera månader, jag ser hellre till att besöka saker jag vill besöka mer än att "vara borta länge".
Bollade lite förslag med Rickard igår, och historie älskare som vi är nämndes många sevärda platser, vad sägs om att bestiga den mäktiga bergskedjan i Sydamerika för att lägga ögon och händer på den förundrande staden Machu Picchu? Eller varför inte armbåga sig ur turistgruppen och själv trekka runt Angor Thoms fallfärdiga ruingångar?
Men men, inga resor i planeringens cirkel än så länge, trivs ypperligt på hemmaplan.Folk klagar dygnet runt på vädret tyckr jag... det stör mig mer än det egentliga vädret. Kanske inte så konstigt då jag trivs ypperligt med vädret i Sverige. Vad är ett år utan den svenska årstidens mångfald med snö,slask,snask,regn,hård vind,piskande vind,kylig vind, stark vind, ingen vind, nordan vind, sydlig vind, västlig vind, HAGEL etc etc. Friskt inslag i vardagen minsann, favorit vädret är som känt bitande kyla + snö + klar himmel, då dansar lyckans hare på ängar av rödklöver. Kan man ens uppskatta något såsom värme och sol om man har det året om? Hur glada blir inte folket i Kenya när det regnar? =)
Inte bara det skiftande vädret är en fröjd för ögat, att höra så mycket elände som försegår i världen... sen själv stå och vänta på bussen i glädje, att se infrastrukturen tuffa på som en väloljad cykelkedja, hela bussar (kan dock diskuteras ibland), rena gator (kan även det diskuteras, dock VÄLDIGT rena om man syftar på klistermärken, göteborg måste vara den stad med minst klistermärken uppsatta på förargande ställen) och den stillsamma Göteborgs atmosfären. Härligheter. Oh Bless Oh Glory. Om det blir Uppsala får vi se om östsidan är likadan, onekligen svårt att föreställa sig men så långt borta kan de väl knappast vara? Såg ju trevligt ut i Pelle Svanslös avsnitten man såg...

Traditionsenligt måste jag även ge er ett Youtube-klipp (Har jag inget annat för mig kan man undra, ja det kan man undra som sagt var). Här, bästa repliken från Harry Potter filmerna!
Haha...ahh så härlig...för härlig.. O.O, nåja.

Keep it cool..
Keep it NINJA


Sentry Ahead


Hav..nåt

Hej!
Tänkte lite enkelt dra igång inlägget med ett "så-inte-mig:igt" uttryck, nämligen ett på engelska:
"Only the ocean is eternal".

Jah, hörde det på ett program om livet och döden, och syftar på att inte bara de levande varelserna på jorden kommer till och försvinner, även kontinenterna skapas och går under. Det enda konstanta verkar vara havet.
(Med risk för att vara stämnings dödare åt den ENORMA stämning jag just lagt upp så är "eternal" ett aningen starkt ord då havet kommer vara ett minne blott om åh låt oss säga, ett par miljarder år, vilket i sin tur är blott en sekund på kosmos besmyckade ur, djupare kan ingen vara).

Nåe då fortsätter jag, tror detta inlägg tenderar till att bli lika långt som de innan...
Snabbt nämner vi Julafton, den blev lika bra som jag tänkt mig, fick mycket fint och umgicks mycket värdigt med familj och vänner!
Största kapet får jag nog säga var WE - Lugern jag fick lägga vantarna på, bild häre:
Sedan kom nyår, firades i Sälen med ett gäng obekanta Leksanditer, nåe lite svårt i början osocial som jag råkar vara men det gick bättre och bättre efter att dagarna gick, att de var extremt trevliga motarbetade inte precis inslussningen i gemenskapen.
Sälen ja, trevlighetens ställe, dock var det inte lika kul med skidor som tidigare år i år.... kanske berodde det på att diverser backar var stängda, eller så berodde det på att man inte är lika intresserad. Intresserad är jag dock och kul som attan var det, dock inte PRECIS den bekymmerslösa glädje jag upplevde där i barna-år.
Sedan kom nyårsdagen - och med det årets FÖRSTA höjdpunkt: Ivanhoe. En kvalitéts film som man bara inte får missa, Ivanhoe - 3 onda riddarna - Rebecca - Lady Rowena - Juden med halmhatt - Robin Hood - Rickard Lejonhjärta - Prins John - Noble...vad heter han... saxarnas rättmätiga (en försupen typ) arvtagare - samt allas vår Narr! Som klär ut sig till munk och säger Pax Vorbiscum för att infiltrera borgen....och sen ej att förglömma en hederlig häxbränning på slutet. Herre vilken rulle.Sen ska jag också tillägga att jag läst en nobel bok (hur nu böcker kan vara nobla vet inte jag men sådan var denna.), Hemlighetsfulla Ön av Jules Verne... handlar om ett gäng nordstatare (dvs amerikaner) som landar på en ö, flera hundra mil från hemlandet, i det sydliga Stilla Havet.
Det var en extremt underhållande bok, det verkar som om man inte var särskillt gnetig på den tiden... den smartaste av de alla bestämmer allt och alla rättar sig efter just denne om hans idé presenteras med någon annans.
Till exempel:
-Jag tycker vi ska gå norrut, där finns det berg
-Nej käre vän, Jag tycker vi ska gå åt syd, där finns det skog.
-oh! Självklart! Skog! Vi går syd!

ett mer tilldagligt exempel hade varit:
-Jag tycker vi ska gå norrut, där finns det berg
-Berg? Nej cp...klart vi ska gå åt syd, där finns det skog...du är ju fan helt väck i huvudet jävla get.
-Fan ta dig din hora! Jag går iaf norr så får ni andra göra vad ni vill...jag tänker iallfall inte följa med det jävla överklassvinet vi har i gruppen...


Sist men inte minst: POLITIK! Idag blir det utlands:
Israel har som känt åter invaderat Gazaremsan, och på SVT (och i alla andra media källor) får vi se bilder från gaza där civilbefolkningen skadas och det är usch så hemskt...Israel är bra elaka judar trots allt! .... Eller?
Klart att alla sådan typ av våld är otäck, det behöver man ju knappt nämna... Men vad fan, var det ett oprovocerat anfall menar dem?
Terrorister, ja terrorister inte en försvarsmakt, har beskjutit civila mål i Israel konstant under ett längre tag, vad ska Israel göra? tala fred när terrorister skoningslöst skickar dussintals raketer mot landet varje dag. Självklart inte. Hårt mot de hårda, försvara sitt land. Hur hade ni velat av Sverige agerat om Finland (dee jäävlarna!) sprängt oskyldiga svenska i luften varje dag och staten pratat med de finska terroristerna som valt att lägga dövörat till. Nåja... men de sabla judarna är ju också terrorister då även de dödar civila? Nej.
Civila offer kommer till då Hamas använder de som sköldar, de VILL att civila ska dö för att Israel ska framstå som onda, varför annars hade man placerat ammonution i civila sjukhus, skolor, lokaler...och varför gömma sig i en skola?! Såklart kommer civila bli skadade! Ett YTTERST lumpet tilltaget trick av Hamas... de offras sina egna barn och bröder för att Israel ska ses som skoningslösa. Jag hade aldrig, aldrig aldrig, offrat minsta eller klenaste svensk för att få ett annat land att framstå som skoningslösa, den enda man har rätt att offra är sig själv, men det verkar ju inte vara nåt för hamas ledningen.
Så när det gäller att försvara sina gränser, stå på er Israel.
(menar inte att jag nödvändigt vis är på Israels sida i alla lägen men just i detta fall ville det sig så.)


- Hejhopp

RSS 2.0