Kaninerna kommer hämnas

Damdamdaraaa!


http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=440728


Poor bastards...poor bastards..

Kaninerna uppmanas nu till att rusta till krig mot Göteborgsstat. I flera år har kanin stammen varit på tillbakagång men nu äntligen när de frodas har de blivit ett för stort hot mot stadenssäkerhet och skall utrotas.
Men med mig tidigare idag på direktlink från EU-Kaninhögkvarteret i Bryssel-kål så har jag fått veta att kaninernas överhuvud i Göteborg Von Stamp har manat till motåtgärder och flera mindre kaninceller har hörsammat kallet. Morötter och andra "av naturen givna föremål", som Von Stamp kallat det har nu börjat placeras ut i de centrala delarna av göteborg för att visa att göteborgsborna ej är säkra och kan slå till när som helst. Även mer fysiskt våld har redan förekommit, och på följande bild ser vi tydligt hur ett par tappra försöker hålla borta den fasliga jättekaninen med hjälp av eld. Hu.

Tagen i centraladelarna av Göteborg?

Detaljerade tillslagsplaner är självfallet hemliga men det rör sig ej om små hämndaktioner på bara gårdagens avskjutnignar utan hämnd på fäder enda tillbaka på stenåldern som brutalt mördads och ätits av de barbariska människorna. Öga för öga tand för tand resonerar kaninerna i Göteborg idag och inom en snar framtid så kan vi komma att se mystiska försvinnanden i våra led samt fynd av vitnande ben till följd av kaninernas nya aggressiva taktik.

Göteborg har svarat på krigsförklaringen och satt in en belöning på information som kan leda till gripandet av "illa-sinnade-kaniner".
Här är en video som har blivit utfärdad i propagandasyfte för att väcka hat mot de nyss så vänliga djuren.
War is upon us - BEWARE

/hAim     O_Q   <- Monokel

My name is Nikki

I brist på en stabil rubrik så blev det bara nåt, flashar med ett av mina smeknamn, det som låter som en rysk strippas...men så länge man inte tänker på det är det ganska fint ändå!

Jag har inget direkt att skriva egentligen (som vanligt), tyckte bara att det kändes jäligt dött här på bloggen så nåt får jag väl skriva.
Igår bar det av till bergakungen för att se den svarta riddaren. Och jag gillade den, bra faktiskt. Heath Ledger var ju hur jävla bra som helst, sjukt bra! Och det var min recesion av filmen! Det var en trevlig kväll med väldigt trevligt sällskap (måste hålla traditionen vid liv!). Får tacka Fridget Jones igen för skjutsen hem, hade fan inte pallat bussen!

onödigt inlägg varning!, så bör sluta nu och lämna över till lewk....


5 dagar kvar på korvfabriken

/Nikki

Into the wild

Såg på denna film för en stund sen. Jag måste säga att jag gillar den. En hel del tror jag t o m . Det är så klockrent det huvudpersonen gör (ni som inte sett den får leta info själva jag är för lat för att recesera). På många plan kan jag identifiera mig med hans tänk. Total frihet, skita i alla måsten och kval som finns i vårt samhälle. Nu behöver man inte dra det till samma nivå som han gjorde, men nåt åt det hållet (typ dra till australien! ;-) ). Man kan ju börja med att försöka avveckla sin besatthet av materiella ting. Det är inte så himla viktigt när allt kommer omkring. Jag insåg för ett tag sen min mening med livet (just nu), vilket jag skrev här för ett par månader sen eller nåt. Att uppleva saker. Uppleva livet. Lära sig saker, upptäcka, förundras och fascineras av saker man inte hade en aning om fanns eller såg ut.
Sen en ren självklarhet som sorgligt nog glöms bort allt för ofta. Att hjälpa varandra. Men då menar jag inte bara ens kompisar och när det bara är för att det är ett "måste". Nu blir det lite bluddrigt men försök hänga med. Ens kompisar och familj hjälper man ju alltid, men man kan alltid förbättra sig där, och helst ska personen inte behöva be om det. Sen att hjälpa random människor i större uttsträckning. Varför gör man inte det? Rannsaka dig själv nu, när det fanns en situation när någon behövde hjälp, när ingrep du senast? Det är säkert många som inte hänger med till 100% i mitt resonemang nu å tänker "men hur ofta händer sånt då" eller "Äh dem klarar la såna där småsaker själva!?". Men tänk så här då, om dina matkassar hade gått sönder och dina varor spridits ut affären, hade du då föredragat att skamligt få plocka upp allt själv medan folk stod och glodde ögonen av sig hellre än att två vänliga själar kom fram och hjälpte dig plocka upp?
Sen om vi återgår till det här med kunskap. Jag vill bli vis. Kunna mycket om mycket. Lära mig livet. Ha en massa erfarenhet om mycket osv. Det ser jag också som en mening med livet. Har inte märkts på mig i skolan kanske. Men det beror på att i skola måste man lära sig saker. Det har aldrig funkat för mig. För att lära sig nåt på riktigt ska man vara intresserad. Då går det in direkt, och fastnar oftast. Dvs. mycket har med ens nyfikenhet att göra, och ifall man kan relatera till saken i fråga.
Om vi återgår till filmen, så gillar jag huvudpersonens strävan efter simpelhet. Det lockar. Ingen klocka, inga fasta rutiner, inge måsten! Inget jag vill fullfölja till 100%, men lockande tanke.. helt klart.
Ja, hade väl en del av dessa tankar innan, men nu har det förstärkts, så nu har man lite starkare riktlinjer till att bli en bättre människa! Det är spännande att bli vuxen, det är ändå nu ens värderingar osv grundläggs, det som kommer att forma oss som vuxna. Lite coolt...tycker jag :-)

Snart dags att sova, 14 arbetsdagar kvar på korvfabriken!


Puss å kram /Nikki

Bla Bla bla bla kroko

Haha detta minns jag att jag hade på min allra första hårddisk! :D Nostalgi den väcker, och quite klämmig med!
Pax Vorbiscum - hAim

kanin fin

Hej!
Har sett något förundringsvärt. Vecka 28 då jag jobbade första dagen såg jag påväg hem med 43an en kaninfamilj, sittandes mitt i den största trafikklungan i hela Göteborg, vid Tingstadstunneln. Kommer man från stan och ska lägga sig längst till höger i tunneln så svänger man upp en liten bit och förbi en grön oas med nyponbuskar, området kanske är 10x3 meter på sin höjd och är omgiven av trafik dygnet runt. Där satt dem iallafall, till synes var de ungar med då de var fruktansvärt små. Aj aj tänkte jag och föreställde mig dem döda inom en snarframtid.
Men icke! På väg hem idag (vecka 32) såg jag dem igen, och inte var de 4 st längre heller, utan inte mindre än 16! 16 pyttesmå kaniner som satt på en yta av 2x2 meter i en klump och åt gräs som om ingenting i världen kunnat störa dem. Den där lilla oasen verkar vara hela deras värld då en utflykt skulle betyda döden. Räknade ut att rovdjur lever på samma villkor, att ta sig TILL oasen vore rena självmords uppdraget. Undrar bara hur länge den lila stammen kaniner bestämmer sig för att trycka i nyponbuskarna där?=)

- hAim

WAAaaaaahh!!!!

Ello där, lewk fortsätter att pumpa såna där vad heter det.... inlägg. Något som verkar bli något främmande för mig, inte så duktig på att uppdatera direkt...Hmm vad kan detta bero på, antingen är jag bara jälit grå å inget händer i mitt liv, eller så kanske jag inte tänker och funderar lika mycket på saker som min vän lewk. Nääärå, jag skulle tippa på att jag är latmask. Men jag är mäkta ursäktad då mitt arbete på korvfabriken sliter ut min arma kropp och min arma knopp. Nu kanske folk tycker att jag överdriver lite (vilket jag gör..men bara lite) men mitt jobb är psykiskt utmattande. Pyskiskt utmattande på så sätt att man nästan inte får någon intelligent stimulans whatsoever, gör samma monotona rörelser 8 timmar om dagen vilket på sätt och vis sakta förvandlar en till en zombie, men det värsta är att det inte är kreativt för fem öre! Usch och fy, kreativitet är fan nåt jag månar om. Jag är inte speciellt förtjust i särskilda mönster som jag måste följa, och framförallt ogillar jag måsten.
Jag har nog skrivit det förr, men tanken på att jobba och slita livet ut och göra samma saker dag in dag ut, vecka in vecka ut, månad in månad ut, år in år ut är fan ruskigt skrämmande asså. Mitt framtida jobb måste vara kreatvit, relativt utmanande, kul(!) och så ska jag kunna påverka arbetet själv. Sen vare ju det här med att hitta en sånt jobb, inte så lätt kanske, men jag är en väldigt positiv människa så jag tror att det är möjligt. :-) Annars får jag skapa ett sådant arbete! (host NARL host).

Vad kan man mer skriva om? Vet inte riktigt. Eller ah, kanske ju säga iaf ... skum mening ... försöker igen .. kanske kan säga att jag å andré har köpt våra flygbiljetter till Au-fuckingstralien nu!!! Hell yeah, det man har väntat på, bekräftelsen att det verkligen blir av. Så om knappt 3 monaten drar vi, boka in 31 oktober så att ni kan vinka av oss från flygplatsen. Fan, inte alls långt kvar när jag tänker efter, återstår en hel del planering osv.. inte fattat det riktigt än tror jag. Men fan va coolt det kommer att bli. Morsan är inte jätteexalterad mer än att hon är glad för min skull och för att det kan göra gott. Min syster var nämligen au pair i USA i ett år och när hon kom hem så hade hon mognat en hel del till min kära mors stora glädje. Samma förvandling hoppas hon sker med mig, vet inte riktigt hur jag ska tolka det....
Fan kommer bli ruskigt svårt att åka härifrån, eller rättare sagt att säga hejdå till folk. Hatar att säga hejdå, fan bland det värsta jag vet, det och att se ledsan människor..tänka att inte få träffa folk på svinlång tid (speciellt familjen). Fan inte lätt asså, men det ska väl gå. Förhoppningsvis kommer vi ha en del att sysselsätta oss med ;-) Sen kommer vi att ha nån slags resedagbok troligtvis som den intresserade kan följa, sen finns ju den där fäjsan nu mer också (som jag skaffade för att kunna se bilderna från en viss klassresa men sedan förvandaldes till ett beroende). Sen måste vi ju säga hej då ordentligt till alla, på nåt sätt, håll ögonen öppna, det kanske dyker upp nåt.... ;-)

Just nu längtar jag tills dess att jag slutar på mitt jobb, 31 augusti. Nedräkningen har påbörjats, 3 veckor kvar efter denna. söweet. 2 lediga måndaer fram tills dess att vi åker. Det enda sega är att sommaren är slut då. Känns inte som om det ens existerat någon sommar för mig iår. Tiden har liksom forsat förbi likt en vildsint flod (o så poetiskt). Har ju hunnit med en del saker, det vet jag, men kommer inte på nåt typ, kommer bara ihåg all tid på jobbet och resan till Riga. skummel.. Dock känns det som om det var igår vi tog studenten, samtidigt som det känns som en jävla evighet sen. Tidsperspektivet är ju inte vad det borde vara. Men ja, dags att sluta blabbilera. Ha det gött tills vi hörs eller syns nästa gång, tänker inte säga att det inte ska dröja lika länge tills nästa gång jag inläggar för det kommer det att göra ändå antagligen.

Puss å kram / Nikki

Framtiden?

Så var man tillbaka på arbetet igen! Återigen påpekar jag att det är pretty soft att arbeta, och funderar fortfarande på vad jag ska göra med pengarna.
Resa till Kina tanken har slått mig minsann, trots mitt något hårda inlägg angående OS där, men då får man lägga på minnet att det är den kinesiska ledningen som bestämmer det där, folket är inte sämre för det (trots att det bör finnas minst lika mycket onda personer som invånare i hela Sverige). Men liksom i alla länder är det majoritet på goda människor, hur kan man se detta? Jo enligt mig så avspeglar vår lagstiftning just detta, lagen som vi känner den, kom ej pås av en minoritet för att hindra de stora massorna av elaka människor, banditer och liknande patrask. Nej, lagen såg sitt ljus då ondskan uppkom i människans samhälle och har arbetat dygnet runt, över hela jorden för att kuva den.
Iallafall, den kinesiska kulturen är minst sagt spännande, inte likt många andra fjärranöstern-länder har mycket kultur kunnat bevaras då turistströmmarna ej varit så strida som till tex Thailand, vars land i stort sett byggts om till ett stort nöjesfält.
Jag tycks heller inte vara den enda i min omgivning som fått upp ögonen för en resa till Kina inom en snar framtid, det flesta jag frågat har faktiskt övervägt just den idéen. För vad har kina att erbjuda? Allting, shopping, kulturminnen, allt! Utan möjligen klara vattendrag och fågelkvitter. Från en säker källa, Kines själv that is, har jag fått veta att fåglarna i Kina har tystnat, och de en gång så klara floderna spelar nu istället på en gulare ton. Gul, passande kan man tycka? (lol), nej men trampet ut i naturen är något vi surt kommer ångra förr eller senare. Kanske blir det förr till och med, vatten kan snart komma att bli en bristvara i fjärranöstern, där över halva jordens befolkning råkar bo. Och då leder tanken in på följande: Vart tror ni 1 miljard törstiga asiater tar vägen när de i desperation söker efter vatten? Till länder där vatten finns i överflöd kanske? Sverige? Om så är fallet, kan vi då kyssa farväl till landet vi känner och har känt i generation efter generation? Vi är idag i Sverige omkring 9 miljoner människor. 9 miljoner är ett fragment av kinasbefolkning, skulle 9 miljoner kineser flytta från Kina skulle det inte rört kina i ryggen, medans Sverige skulle upphöra att vara Sverige om samma sak skulle hända här. Tänk er då, om 100 miljoner kineser utvandrar och sätter kurs mot norra Europa, vad gör vi då? Ett Sverige som redan i dag skulle stå handfallet om minsta terroristgruppering skulle göra sig hörda, vi har ingen militär och knappt någon polis. Skulle de kunna hindra 100 miljoner kineser från att ta sig över våra gränser, och om vi säger att 1 miljon av dem är beväpnade? Sverige ligger inne med ca 20.000 poliser, matten är klarare än en oförorenad sjö.
I en sådan framtid kommer kanske Svenskarna själva att i vårat egna land bli en minoritet, och sakta men säkert som folk gå en mörk framtid till mötes.
Vi står inte inför någon kris nu säger politikerna lugnande när de demoliserar vårat nationella försvar, men de nämner ej att om en kris skulle uppkomma kommer tiden för upprustning att vara för lång för att något gott ska komma från den. Jag själv brukar ibland leka med tanken av en sådan framtid, en värld i kaos, och allt i jakt efter rikedomar, för det är därför man utnyttjar moder jord som vi gör, vi är giriga helt enkelt, det handlar inte längre om överlevnad, utan om ren girighet.
Jag har flera gånger undrat om våra barn, om ens vi, kommer födas i en värld, ett Sverige, som kommer förbli var det är från de att vi födds till de att vi lämnar jordelivet.- hAim

OS

Nu sätter snart OS igång och jag är själv ett rätt så stort fan av OS och följer det många många timmar varje gång det är dags!
Nåt jag dock finner ännu intressantare än själva sporten är läget i Kina när det gäller OS. Världen är splittrad i frågan, ska man bojkotta eller ej? Kina som vi upplysta vet varken följer mänskligarättigheter eller är demokratiskt, är de redo för ett OS? Då detta är ett sport evangemang och inte något som avgör framtida internationella lagar osv så förhåller jag mig själv rätt lungn angående att placera OS i Kina. Dörrarna till omvärlden lär ju knappast stängas genom att genomföra ett OS. Men att spelen kommer att vara problemfria och dess konsekvenser ej synbara kan man inte se ifrån.
I flera år har nu en upprensning i OS områdena i Kina pågått och gammalt har förvandlats till nytt, slitet till helt, och det gäller även människorna i områdena. Fattiga, arbetare som pensionärer har drivits från områdena och får inte synas under spelen då detta kan ge en svart bild av Kina till besökarna. Nationalism och Superpatriotism hörde jag det pratas om på TV, man har infört mer eller mindre flaggtvång och alla butiker ska tills den 20 september (dvs genom hela OS) flagga med den kinesiska fanan. Själv tycker jag inte man kan kalla detta fall varken som en nationalism eller en patriotisk väg, att fördriva sina bröder och systrar som är fattiga är långt i från nationalistiskt eller patriotiskt. Patriotism står enligt mig för att älska sitt land och dess rättmätiga invånare oavsett samhällsklass, alla behövs i samhället, och finns de, ska de inte gömmas utan istället visas för omvärlden. Vad skickar det ut för signaler till de fattiga? När landet ska synas internationellt får inte de vara med i bilden?
En annan koppling jag gjort är med Tyskarnas OS under nazist-regimen, även då fördrevs de svagaste i samhället,  som då enligt tyskarna var zigenare, judar osv. Ska man prata om nationalism är detta enligt mig enligt mig ett större exempel på hur en nationalistiskt anda slår igenom. Tysklands OS likt Kinas OS kan jämföras då de båda är/var ett land på frammarsch, Tyskland växte sig starkt och som alla vet startade andra världskriget, och Kina har under de senaste åren explotionsartat vuxit inom alla områden. Man vill visa upp landet i sin bästa dager, lika strikt som hållningen är i Kina idag, vakter i princip överallt, vägspärrar osv är precis vad vi såg under Tysklands OS. Bojkott fanns av spelet även då, då Tyskland uppförde sig synnerligt rasistiskt och tex stängde av flera lovande talanger pga deras ras. En bojkott ser vi även idag, fast kanske av andra skäl än rasism, kanske istället av omvänd rasism? Ett land som förtrycker sin egen befolkning men låter all världens folk komma till dem med öppna armar?
Enligt mig kommer spelen antagligen att gå som smorda, då inte förtryck av egen befolkning ses lika hemskt idag som rasism, och att just ett rasistisk spel i Tyskland faktiskt gick hem hos alla gäster, snart var bojkotten glömd och man de hemresande hade annat än dessa tankar att prata om, hem från något som trots den stridiga inledningen skulle bli ett av de mest välorganiserade och lyxiga spel någonsin i OS historia.
Kanske kommer Kinas spel kunna slåss om den platsen, förberedelserna har ju inte varit små om vi säger så. Världen kommer säkerligen förundras, frågan är vad Kinas lägre skikt kommer tjäna på spelen förutom en plats i ett land med en möjlig högre status på den internationella marknaden?

- hAImzor

RSS 2.0