Nu är det dags

Hej nu är det fanimej dags för ett inlägg... gör som jag brukar när jag inte har något att komma med, hittar på medan jag skriver så vi får se vart det här inlägget leder oss.
Som alla vet avnjuter man för tillfället sitt sommarlov, tämligen ensam som man är, då ingen annan verkar avnjuta något sommarlov så händer det inte mycket om dagarna... oor dooes it?
Måhända händer det inte så mycket med mina IRL kompisar men min vän datorn är en av dem som hjälper mig igenom de slackigaste dagarna på år (3 år för att vare precis, en dags slack fick man leta efter om man gick på Polhem).
Så, brukar vakna runt 10.00 första gången varje dag...titta på klockan, vrida mig somna om för att vakna 12.00. Sedan är det dags för vridning nr 2 och omsomnandet nr 2, när jag sen änteligen går upp brukar klockan närma sig 15.00. Då börjar det bli dags för dagens höjdpunkt! Middag! Det är avgörande för resten av dagen vad det blir för middag pga hur mycket jag kommer äta och då få den energi jag behöver för resten, Mammas kombo köttbullar+ris / falukorv+ris blev ju inte till några energi kick precis och så gick det utför för mitt tålamod de dagarna med! För detta blir ju nämligen som frukost, vilket vi alla vet är så nyttigt för oss! (just det den man åt varje dag innan skolan då man var pigg och hade för mycket tid över^^!)

Nej nu vet jag... kan berätta lite om USA resan! Facebook har väl somliga sett, men nu kommer en liten textBOOM med (till väl utvalda bilder).

Här är första bilden vid resan... och också den enda på en 24 timmars tid då man inte fick fota på flygplatsen och jag vågade inte bryta mot den regeln för vi vet ju alla vad amerikaner gör om de får för sig att någon är terrorist (engångs handskar kan komma upp osv). Sen på planet var jag osäker över läget men avstog ändå för jämte mig satt två st skumma typer och jag fokuserade på att inte störa dem.

Sedan, efter en resa på 24 timmar... inkl väntetider osv ... så var vi framme i Las Vegas! Möttes av 40 C gradig värme och man funderade på hur man skulle överleva 10 dagar, det var ju trots allt kväll och ändå varmt varmt. Ja och den här bilden är en av dem som ligger på facebook..ska försöka att inte lägga upp de som ligger där men nu ville det sig inet bättre än att de andra blev suddiga då jag var lite för ivrig med kameran.


Utsikt från hotellrummet, därifrån kunde man se alla Taxibilar som var på väg till hotellet för upphämtningar. En strid ström verkligen dygnet runt, alltid kö så man inte såg slutet på den. På bilden är dock inte denna kö med, men det som ÄR med är en skum parkering där jag förväntade mig se ett och annat mord ( CSI lärde mig ). Bakom ett kasino, liten gles parkering, perfekta platsen för sånt! (eh... å andra sidan vätter ju mitt och 500 andra rums fönster mot just den parkeringen så kanske inte så perfekt ändå..)
Om man ser bortom husen är det bara öken, och så är det verkligen runt hela staden, staden lever helt på vatten som förs dit från våtare delar av landet och det är egentligen den dummaste platsen i världen att lägga en stad... men här ligger den trots allt och det är även den stad som expanderar mest av alla städer i USA varje år.


Första dagen på vift var vi inuti hotellet typ hela dagen... kan låta tråkigt men tror knappt vi hann gå genom hela ens, då det är varmt ute så får man bygga en ny utsida på insidan. Här på bilden kan man se kanalen som gick genom hela hotellet där gondolerna gled lungt flöt förbi...stryk lungt, de som styrde gondolerna var tydligen tvugna att ha kunskaper i operasång innan de ansökte för de klämde i för fulla halsar när de gled förbi. Taket var en imitaion av himlen ( NAAE?) och det gavs även en utomhus atmosfär till gästerna så det kändes som man andades utomhusluft.

Här har vi hotellet från utsidan, en massiv pjäs... Kan undra hur många som jobbade där, folk som öppnade dörrar, picolos, vakter överallt (aahh härliga USA) och tjänstefolk av alla de sorter, alla väldigt artiga och frågade hur man mådde hela tiden, vilket blev jobbigt då jag inte visste om man i förbibefarten skulle svara och artigt fråga samma fråga till dem eller bara svara eller vad man skulle ta sig till. (Om man är skarpsynt..ja lite iallafall, så ser man att de skyltar för Phantom of the Opera, för de hade minsann ett operahus inne i hotellet med! Och där var vi och såg inte mindre än Phanrom of the Opera! som faktistkt blev en av höjdpunkterna på resan).


Sen tänkte jag nämna det man gör om man är under 21 år (då får man inte spela på maskiner inte) när man är i Las Vegas, shoppa vilket jag ÄLSKAR !_!. Nej men helt fel var det inte då allt var ungefär 40-50% billigare än i Sverige och utubdet var så kollosalt att även jag fan saker. Deras shoppingmalls höll en behaglig temperatur tillskillnad från utomhus då solen fortfarande gassade på för det vilda. Hm tog visst inte så mycket bilder när vi var i dessa malls... men en tog jag minsann iallfall... lol kunde inte låta bli, ser ut som en mysig-medelålders-björn-som-jobbar-som-bagare eller dylikt.Sen får jag ju inte glömma att minnas (som jag brukar säga) nattlivet i Las Vegas! Då allt lyses upp och alla skummisar kommer ur sina hålor, då man hör polisirener och inte bör vistas utanför mainstream gatorna ensam! Jag talar såklart om Las Vegas som alla känner till det som genom film och serier!Sen gjordes det mycket mycket mer som jag inte hinner berätta allt om tar lite godbitar, utan bilder får det bli. Såg alla möjliga typer av amerikaner! Såna där skabbiga man ser i Cops med hemmagjorda jeansshorts, mustasch och långt hår fast skalliga där uppe. Så såg jag blingbling afroamerikaner (ye..) med bimbotjejer som satt och sa ooooooooh myyyy gooooooodhhh hela tiden då hon åt (var vid frukosten). Så träffade vi även en äkta sydstatar amerikan som körde vår taxi! Första han sa när vi sa att vi var från Sverige var "oh, it's you with that muslim problem isn't it?", så fick vi höra hans åsikter om muslimer osv i ett bra tag, det var faktiskt ruskigt roligt att höra för det är precis så man tänkt sig en sydstatare med mustasch!
Sen sköt jag med ett automatvapen, heckler och Kochs Machinepistole 5 (Mp5), 50 kulor för 50$, det var det värt INDEED. MAn kunde välja Obama som måltavla, vilket inte jag gjorde men nämnvärt och förståbart då vi som sagt är i sydstaterna;D.

Sedan var det då dags för avfärd från Las Vegas, en stad man lär minnas, och en stad jag rekommenderar alla som vill besöka USA att besöka! Där finns nämligen allt och lite till. Nu skulle vi mot Grand Cannyon, och på vägen dit skulle vi besöka några gamla byar längs Route 66, vilket är en gamal pulsåder som gick genom hela USA under större delar av 1900 talet tills större vägar byggdes. Omnämns till exempel i Steinbecks bok "Vredens Druvor" som "The Mother Road".
Här kommer några russin ur kakan:

Skippade alla bilder med åsnor så att vi slipper putslustiga kommentarer som Jackass och Åhsna:D (för att jag inte kom på den själv)

Sen nån dag efter detta, vi sov över i nån stad, så var vi framme vid Grand Cannyon, och det skulle bli ett par "mäktiga" dagar med vyer som man sällan skådar! Som de flesta vet som känner mig är jag mer av en frilufts och natur typ än stads typ så man kan säga att detta slog Las Vegas, trots att besöket i Las Vegas knappast hamnar långt ifrån mina topp upplevelser i livet!Hela landskapet här har alltså på ett par fjuttiga miljoner år utkarvats av en flod, något i klass med Göta älv, och som man ser i horisonten är hela området helt och hållet platt, så om man tänker att man spolar tillbaka allt miljoner år så var det helt enkelt ett platt landskap med en fredlig flod som flöt uppe på, men se nu! Otroligt. Man kan även följa jordens geologiska historia genom att se när olika bergsarter skapats (färgskillnaderna på klipporna beror på detta, de färgskillnader man kan uppfatta som olika lager)Här har vi en liten söt krabat som blickar ut över ravinen, söt men skenet bedrar, i parken bli ca 20 människor bitna varje dag av, just det söta ekorrar!Här har vi spektaklet i solnedgångSå var det såklart dags att gå ner i den dagen efter! Det kan man ju inte missa. Så jag min far och min syster begav oss tidigt iväg och ner i ravinen. Hetta vill jag lova men det höjda bara upplevelsen! Fågelvägen över är det ca 1.5 mil, men detta är knappast en fågelsväg (pingivin, kanske.) och det är betydligt längre. Hundratals personer varje år måste räddas från döden varje år då hettan blir olidiligare desto längre ner man kommer. Vi gick inte ens hela vägen ner men promenaden tog ändå flera timmar. Nån gång ska jag tillbaka och gå hela bestämmde jag mig för=).
Jahapp sedan var det slut på det med, och vi började vår färd ner mot Phoenix där vårat plan skulle gå ifrån. På vägen besökte vi staden Sedona, vilket skulle vara ett av de vackraste ställena i USA pga deras vackra natur, och ja det var väl fint, men det var något av en Svensk-skog imitation + berg så det går inte att jämföra vyerna med de jag fick i Las Vegas och Grand Cannyon. Vill man se grönska är ett förslag att man åker till Skottland! Oh där var det grönt vill jag lova=).
Här var dock ett rofyllt ställe nere vid ån/floden:


Så denna bild får avsluta, för som sagt var det ju fotoförbud på flygplatsen och utländsk polis skrämmer mig då jag varken kan hålla försvarstal på flytande engelska eller vet hur långt de får gå när de slår än... jaa vi har ju alla sett 40-1 slagsmål i Cops! :D
Nu fick man ju till ett litet inlägg iallafall inte sant.

/ hAimdal

Separationsångest någon?

Jeez, imorgon äre en vecka sen vi tog studenten...en jävla vecka redan.. usch..
Men behållningen är att man har träffat en massa frå¨n klassen nästan varje dag efter det, nej då vi har inte separationsångest...
Lukas kan säkert lägga upp några roliga bilder, och kanske t o m skriva ett par ord för en gångs skull? *hint hint* (BIlder kan man alltid lägga in och här är lite klustergrupperingar, samt utsikt över saltis på sista! Skriva..det är en annan historia)
Jaaa... hur är livet som stundent så här en vecka in? Mjao, mjäe, både och..trodde inte att man skulle sakna skolan men det gör man lite, iaf så här första arbetsdagen när man står och utför monotont arbete istället för att umgås med de galna klasskamraterna!

Jag vill vara ledig, men ändå ha en massa cash så jag kan göra precis vad jag vill....vinna på lotto eller nåt..ååh pensionera sig vid 19 å bara resa runt resten av livet och sen bosätta sig på västkusten...underbart!

Jag vet inte vad jag ska skriva egenteligen, bara kände för att plottra ner ett par ord..sååå.. vad ska jag skriva mer då..
Kanske kan komma på en dikt...ska terra..

Sommarn är här
Åh vad jag håller den kär

Det är varmt och skönt
Allting är grönt

Vinden är ljummen
Jag bet mig i tummen

Jag vill ha glasch!
Nej, men det där är ju hasch!

Solen går nu ner
Jag bara ler

Sommaren är här
Åh vad jag håller den kär

Det blev allt en liten dikt, jag tror jag ska kalla den för sommartider! Njut av sommaren nu, det är jävligt nice, det är varmt å skööönt, gwagahaha!


/Nicke

RSS 2.0