de veekänd!

Jag har haft ett roligt veckoslut. riktigt trevligt faksitkt. Jag har nämligen varit på spa hela helgen. Okej, inte gurka på ögonen och lera mellan tårna spa, utan det är en gång det lita "manligare" spat i Brastad, eller Brassta' som lokalbefolkningen säger.

Hursomhelst så packade jag, dojjan, pinnen, vis och jontey (aka Juden) våra väskor och for iväg till denna pärla på västkusten. Det blev givetvis kamp om vems som skulle agera wingman brevid pinnen eftersom denne också har förfogande över den åtrovärda stereon. Alltid samma visa varje gång, antingen är det metal eller hiphop som dunkas i högtalarna. Det blev till min stora glädje mest metal denna gången, dock ändrades detta i slutet då vi istället bestämade oss för allsång, det blev den där braiga hallelulja låten!

Väl framme var det dags att packa upp, receptet för en lyckad spa helg var följande:

6 påsar chips (det var egentligen alldeles för lite, tro det eller ej, men räkna med minst 2 påsar per person)
7 paket nudlar
1 falukorv
1 flaska zaranoff
tacos för ett helt kompani
1 paket mjölk
drygt 3 lock öl
Och kläder efter behov

Första kvällen ägnades åt att rökfylla hela huset, först med mina fina vattenpipa (tips, använd inte grillbriketter när ni ska tända på, det tar ååår), sen med en brasa med meterhöga lågor och till sist var det några nissar som skulle röka cancerpinnar. Asså, det är fan tur att det inte finns några brandvarnare i det huset, den hade fan gått på högvarv varje gång vi är där uppe! Hursomhelst somnade vi gott den kvällen, som man antagligen alltid gör när man sover på ett spa.

Morgonen därpå vaknade vi upp glada och goa, lite sega (antagligen lungsot) men ändå glada. Denna glädje försvann dock ganska fort när vi insåg att vi inte hade något vatten i kranarna! Ve och fasa tänke vi med kurrande magar, hur skulle vi nu få frukost?? Finurliga som vi är kom vi på att man kan ju faktiskt koka nudlar och falukorv i regnvatten! Och regnvatten hade vi ju gott om, sagt och gjort så stod frukosten på bordet..efter maten cruisade vi ner till Brassta' centrum som var heelt öde och köpte bullar...
På kvällen blev det dags för den obligatoriska bastningen, som blev väldigt mesig denna helg, typ 60 grader som varmast, men det berodde ju på att alla skulle springa fram och tillbaka och hämta öl, vatten till stenarna, och springa nakna runt huset. Efteråt nalkades tacos...maten stod framme ca 5 minuter innan ALLT var borta. Man skulle kunna tro att vi inte sett mat på flera år, vi glufsade i oss, slickade rent tallrikarna, satt otåliga i ett par minuter, sen sprang vi och öppnade en chipspåse.

Resten av kvällen satt vi på verandan och tjötade och göttade oss ute på vischan. Efter en stund gick jag och finnpinnen och poppade popcorn, när vi kom tillbaka skulle min kollegas öl inte vara densamma, när han tog en klunk fastnade nämligen väldigt otrevliga hår från en avlägsen sida av Vis i hans hals. Han blev givetvis väldigt väldigt förnärmad, men han fick sin hämd den natten, jag tänker inte berätta vad han gjorde för det är för äckligt för er att läsa, men han fick sin hämd... Dessutom märkte vi att man kan ha väldigt kul med matolja. När min öl var slut och det var dags att skåla så stod nämligen en flaska matolja nära till hands, det var bara att hälla i sig och se glad ut. Och det var faktiskt så gott att det var värt att göra om, man kunde ju faktiskt hälla salt i munnen också! Sen så var det jättegott att hälla en halv flaska matolja över chipsen också, iallafall till en början..sen blev det liiite slibbigt, dessutom blev man jättekladdig och hela bordet och allt som stod där på blev helt nersmetat av denna gyllene vätska.

Dagen efter var det dags att åka hem, denna morgon väldigt slitna av smutsigt regnvatten, mängder av rök och en hel flaska matolja (och lite alkohol förstås). Det var en viss ovilja från en del personer i gruppen att städa men jag och finnpinnen tog vårt ansvar och tog tag i saken, efter många om och men hjälpte även de andra till och lyan blev renare än den var när vi kom dit. Innan vi kunde åka hem var vi dock tvunga att åka upp till Strömstad för att pinnen skulle hjälpa sin bror att flytta, väl där gav han oss en hundring till mat och bad oss vänta tills han var klar. Så där vi gick runt i en helt öde stad (det är inte mycket drag i Strömstad en söndag i februari) med hungriga magar, jag med mina trashiga brallor som jag hade spillt en massa salsa på kvällen innan. Nästan alla ställen var stängda så vi hade inte en aning om vad fan vi skulle käka, så vi gick in på ICA och prövade lyckan. Väl där kom vi på den fantastiska idén att köpa ett åttapack Billys panpizza att dela på, vi hade nämligen lagt märke till att det fanns två microvågsugnar vid utgången som stod till kundernas förfogande. Jag kan lova att vi fick många blickar där vi satt och tillagade ett åttapack panpizzor i utången på ICA, inte minst från kassörskan som gav oss många långa blickar. Efter många telefonsamtal till flyttpojken kom han äntligen ner och resan gick vidare, men bara i ett par mil för sen var det dags för nästa stopp, Jonteys och dojjans magar hade nämligen börjat att bråka under färden och det uppstod en krissituation, vi hittade en slags trailer med toaletter men denna var givetvis låst, läget blev allt mer akut så vi plockade på oss lite papper från en självbemannings bensinstaion och körde upp till ett bostadsområde vid skogen, in bland träden for de skitnödiga karlarna och uträttade sina bestyr, men detta verkade reta upp en boende vid gläntan som med en nyfiken och aningen irriterad min kom ut ur sin stuga för att se vad som försigick. Strax därefter åkte vi iväg fort som attan med många skratt. Resten av resan gick lugnt till och vi sjöng än en gång på hallelulja låten.

Sammanfattningsvis kan jag väl säga att detta "spa" antagligen förkortat mitt liv med en sisodär 5 år, min lungor har antagligen säckat ihop, min lever slutat fungera och min mage hatar mig för all framtid efter att ha blivit matad med diverse onyttigheter, men jag är inte ledsen, det är så det är när vi drar till Brassta'!!

/NICKE

Kommentarer
Postat av: cicci

haha. det låter shittans nice!

2008-02-26 @ 10:00:06
Postat av: Sara

Ooh, Strömstad you say! Wonderful place, jag var minsann där i söndags också ; )

2008-02-27 @ 12:20:52
URL: http://shenzi.blogg.se
Postat av: Nikki

Jasåå, varför hängde du inte i centrumet? hade blevat redigt förvånad om du dykt upp där :D

2008-02-27 @ 21:21:19
Postat av: Sara

haha, jag håller till på Björneröd minsann, inte i centrum! ;)

2008-02-27 @ 22:49:11
URL: http://shenzi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0