Allas vår sniffi

Hej kära läsare, detta inlägg riktar sig främst åt de personer som kan betitla sig som elever i klass SP3g. Ni har kanske lagt märke till ett smått märkligt djur som då och då dyker upp på raster eller lektioner. Ja, nu kanske jag underdrev när jag sa att detta djur var smått underligt. Mycket underligt skulle nog passa denna varelse bättre.
Men vad är det då för en liten lurvig buse som på sitt egendomliga sätt tar sig från person till person och luktar på dem??
Ni intelligenta människor därute har säkert redan listat ut svaret (jaja rubriken kanske gav er en lite hint). SNIFFI.
Sniffi som egentligen är en korsning mellan ett marsvin och en ål härstammar från en liten liten ö utan för Nya Zeelands kust. Ön är så liten att den inte ens är utmärkt på några kartor. Här frodades de olika sniffstammarna som levde i harmoni med varandra och naturen i flera  hundra år tills den dag då människor på 1800-talet av  ett misstag upptäckte sniffarnas paradis. Detta var en katastrof. Människorna som kom dit såg inte några söta lurviga djur, nej, i deras ögon var de ett hav av guldmynt.
Och så började exporten av djuren, då främst till Europa där de blev otroligt populära bland ländernas royaliteter. Men sedan hände något. Någon förfärlig person kom på den grymma idén att man kanske skulle fylla sina magsäckar med de gulliga djurens kött. Sagt och gjort, de blev en delikatess. En så pass stor delikatess att nästan hela världens sniffar hamnade på en guldpyntad tallrik någonstans hos en äckligt rik människa. När det uppdagades att sniffbiståndet nästan var helt utrotat blev de skyldiga givetvis mäktigt skamfyllda och spenderade enorma summor pengar för att tysta ner det hela. Och det är definitivt orsaken till att sniffar idag inte längre är kända bland oss vanliga människor. Men det finns ett fåtal sniffar kvar idag, och de individer i denna lilla skara söker sig till atmosfärer med mycket kärlek och glädje, såsom den i klass SP3g.
image42

Kommentarer
Postat av: orvar

hahaha

2008-01-28 @ 13:51:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0